5 powodów, dla których warto mieć Salatino w swoim domu

03 12 2020 | Agata Szewc

Pandemiczną rzeczywistość wielu osobom udało się nieco oswoić i zaadaptować do nowych realiów. Wciąż potrzebujemy jednak rozwiązań, dzięki którym czas spędzany w domu będzie po prostu lepszy. Poznaj 5 powodów, dla których zwłaszcza teraz warto mieć w domu Salatino w odpowiednim zapasie!

1.    Pełnowartościowy posiłek pełen kwasów omega-3

W okresie infekcyjnym zwracamy szczególną uwagę na to, co jeść, aby nie chorować. Dieta na odporność powinna obfitować w jak najwięcej witamin i mikroelementów, których często brakuje w jesienno-zimowym jadłospisie. W pełnowartościowych posiłkach Salatino znajdziesz zarówno warzywa, zdrowe zboża, jak i zioła, które pomogą Ci naturalnie wzmocnić odporność. Nie do przecenienia jest jednak moc kwasów omega-3 zawartych w rybach. Udowodniono, że ten cenny składnik wspomaga układ immunologiczny w walce z patogenami i w zmniejszaniu stanów zapalnych. Warto jednak pamiętać, że budowanie odporności to  długotrwały proces, w którym dieta odgrywa kluczowe znaczenie. Dlatego warto na co dzień sięgać po zdrowe ryby pełne kwasów omega-3 i witaminy D, na przykład w formie smacznych, zbilansowanych posiłków Salatino.

2.    Salatino jako zbilansowane śniadanie

Pandemia i praca z domu wpłynęły na codzienny harmonogram posiłków wielu osób. Zdarzyło Ci się usiąść przed laptopem przed śniadaniem i w ferworze obowiązków zorientować się, że nadszedł już czas na lunch? To kolejny powód, dla którego warto mieć w domowej spiżarce sprawdzone rozwiązania na gotowe i zdrowe dania bez konserwantów takie jak Salatino. Dzięki temu zyskasz sposób na łatwe śniadanie, nie poświęcając na jego przygotowanie nawet kilku tak cennych rano minut.

3.    Pyszny sposób na przerwę w pracy

Podczas pracy Twój organizm potrzebuje regeneracji zarówno w sferze ciała, jak i ducha. Bez względu na to, czy pracujesz z domu, czy nie, oderwij myśli od obowiązków, popatrz za okno i zjedz coś pysznego. Czasami na przerwę masz dosłownie chwilę. I właśnie wtedy najlepiej sprawdza się Salatino, które po prostu warto mieć pod ręką, gdy masz ochotę na coś smacznego. Dodatkowy plus: to coś na ząb bez wyrzutów sumienia. Sięgając po zbilansowane posiłki Salatino, zapewniasz sobie dawkę zdrowego białka ryb morskich i warzyw strączkowych, aromatycznych ziół, warzyw i jakościowych składników zbożowych.

4.    Lunch bez gotowania podczas home office

Zdarzyło Ci się, że myśl o pójściu na lunch w pracy odwlekałaś w nieskończoność? Wiele obowiązków, praca spoza biura, a nierzadko także łączenie rodzinnej rzeczywistości z wykonywaniem służbowych zadań może sprawiać, że jeszcze trudniej wygospodarować czas na obiad. Szczególnie wtedy, gdy w perspektywie masz jego przygotowanie. W takiej sytuacji znakomitą opcją jest Salatino, które warto uwzględnić podczas robienia zapasów. Ten pełnowartościowy posiłek bez konserwantów jest zawsze gotowy – wystarczy po prostu go zjeść! Możesz przełożyć Salatino na ulubiony talerz lub miseczkę, udekorować świeżymi ziołami i skropić kilkoma kroplami z cytryny. Smakuje świetnie także bezpośrednio z praktycznego opakowania!

5.    Coś na ząb, gdy nie masz czasu na gotowanie

Czas spędzony w domu nie musi oznaczać godzin traconych w kuchni. Coś o tym wiesz? Pandemiczne realia sprawiły, że w domowym zaciszu pracujemy, odpoczywamy, spotykamy się z przyjaciółmi online, a nierzadko także bierzemy udział w zdalnej edukacji dzieci i niekończących się zabawach. Nic dziwnego, że czasami możesz po prostu nie mieć czasu ani ochoty na gotowanie. To kolejny powód, dla którego warto zadbać o przemyślane zapasy, które zawsze są w zasięgu ręki. W tej roli doskonale sprawdza się Salatino. To więcej niż przekąska – jest zbilansowanym pełnowartościowym posiłkiem ze zdrowymi rybami w roli głównej. Nawet gdy pochłania Cię ogrom zadań (także w domowych warunkach), możesz cieszyć się jedzeniem, które wspiera Twoje zdrowie i świetne samopoczucie!

 

Agata Szewc

Dziennikarka kulinarna i tłumaczka. Publikowała m.in. w Rzeczpospolitej i Polska The Times. Miłośniczka trendów i baczna obserwatorka stylów życia. Komentatorka zjawisk kulinarnych i zmian, jakie we współczesnym lifestyle’u powoduje pojawianie się nowości żywieniowych.